Telefonszám: +36 30 163 6363 info@omanmagyarul.com

Tengerparti pihenés Salalah-ban

Omán az első és egyetlen szultánság, ami olajgazdagságának jelentős hányadát a természetvédelemre fordította és fordítja. Több mint 40 éve sikeresen működő tájvédelemmel - a Közel- Keleten egyedüli természeti látnivalók kincsestárával. Töltsön el 5 felejthetetlen napot Ománban!

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.
Amennyiben további kérése merülne fel, kérjük keressen minket elérhetőségeinken:
+36 30 163 6363
info@omanmagyarul.com

Részvételi díj


2 ágyas szobákban: 420.000 Ft/főAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
  • 4 éjszaka szállást, 5 csillagos szállodában
  • all inclusive ellátást
  • transzfer
  • 5 főtől magyar nyelvű kísérőt, 5 fő alatt angol nyelvű asszisztencia
  • nemzetközi repülőjegy módosítási és belföldi járat díját (kb. 35 000 Ft/fő)
  • vízum
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítástSzállás: Hotel Fanar vagy Hotel Rotana 5*

Részletes programleírás:

Félnapos Salalah városnézés – kb. 4 óra

A városnézés során ellátogatunk a Nagy Mecsetbe. A banán, papaja, kókuszültetvények mentén megnézzük a gyümölcspiacot. Később ellátogatunk a Tömjén Múzeumba ( a tömjén Salalah-Dhofar és Jemen egyik legfontosabb exportcikke volt már az ókorban is ), és megnézzük a közeli Al Baleed Archeológiai Parkot. Kívülről megcsodálhatjuk a Szultán Salalah-i Al Husn Palotáját, és körülnézünk a bazárban.

Egész napos Salalah Kelet / Nyugat kirándulás

A kirándulás Nyugat felé indul. Útközben Taqah felé rövid kitérőt teszünk a királyi ültetvényekhez és a Marmura Palotához. Ezután utazunk tovább Taqah-ba. Megnézzük az erődöt, az őrtornyokat, a jellegzetes dhofari épületeket, majd ellátogatunk az ókori Samhuram romjaihoz ( Khori Rori ), mely az ókorban a Sába Királysághoz tartozó Haramout régió egyik fontos kereskedővárosa lehetett a karavánút mentén, valahol félúton a Mediterrán térség, a Perzsa-öböl és India között. Mirbatban és környékén megcsodáljuk a festői tengerpartokat, rövid foto-stop megállók. A következő állomás a 14. századi iszlám tanító, Mohammed Bin Ali sírjára épült kis mecset. A hölgyeknek térdet fedő ruházat ajánlott, és a mecset környékén kendő a fejre. A mecsettől utazunk vissza Nyugatra, megnézzük az Ain Razat forrást, amely Salalah és környékének legfontosabb édesvíz forrása, több vízesés és patak ömlik be a központi tóba – gyönyörű. A Következő látnivaló Salalah-tól nyugatra a Mughsail Beach, és a „fúlyó lyuk” (a tenger intenzív hullámzásának hatására a mészkő sziklák közül spriccelő tengervíz). autózás a helyek között a zig-zag úton ( nagyon jó minőségű, biztonságos autóút ), ahonnan lélegzetelállító a kilátás. Út közben megnézzük a tömjénfa ligeteket (Tömjénfa Nemzeti Park). Piknik ebéd.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Foglalás és fizetés:

  • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@omanmagyarul.com e-mail címre.
  • Fizetés banki átutalással vagy bankkártyával történik.

Kérjük, az utazás előtt tájékozódjon az országba történő beutazási feltételekkel kapcsolatosan: Beutazási feltételek