Telefonszám: +36 30 163 6363 info@omanmagyarul.com

Ománi körutazás

Omán az első és egyetlen szultánság, ami olajgazdagságának jelentős hányadát a természetvédelemre fordította és fordítja. Több mint 40 éve sikeresen működő tájvédelemmel - a Közel- Keleten egyedüli természeti látnivalók kincsestárával. Töltsön el 10 felejthetetlen napot Ománban!

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.
Amennyiben további kérése merülne fel, kérjük keressen minket elérhetőségeinken:
+36 30 163 6363
info@omanmagyarul.com

Turnusok Részvételi díj*


2 ágyas szobákban

2023.10. 22 – 31. (9 éj)

1.205.000 Ft/fő


2 ágyas szobákban

2023.12. 05 – 14. (9 éj)

1.180.000 Ft/fő


2 ágyas szobákban

2024. 02. 26 – 03. 06. (9 éj)

1.180.000 Ft/főAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • repülőjegyet illetékkel (kb. 242 000 Ft)
 • 9 éjszaka szállást, 4 csillagos szállodában, 1 éjszaka komfortos sivatagi táborban
 • reggelit és program szerinti főétkezéseket
 • külön buszt és terepjárót a körutazás során
 • helyi magyar idegenvezetést és asszisztenciát
 • borravalót (kb. 6 USD/fő)
 • útlemondási biztosítást 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
 • egyágyas felár: 330 000 Ft
 • fakultatív programokat
 • fakultatív hajókirándulást: 72 600 Ft/fő (min. 15 fő)
 • hosszabbítási lehetőség: SalalahIgény esetén a tartózkodás hosszabbítható!

Részletes programleírás:

1. nap: Budapest – Maszkat
Elutazás Budapestről a délutáni órákban.

2. nap: Maszkat
Megérkezés Maszkat repülőterére a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába. Bejelentkezés, pihenés, akklimatizálódás. Délelőtt Maszkat városnézés: Megnézzük az Operaházat, séta a Szultán palotájához, majd megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Maszkat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. A program utolsó állomása a Muttrah-i kikötő és bazár. Ebéd lehetőség a városban. A nap hátralévő részében szabad program, pihenés az elkövetkező programdús napok előtt.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

3. nap: JEBEL SHAMS ( ebéd, vacsora )
Reggeli után kijelentkezés a szállodából,indulás az Al Hajar vonulatai mentén Omán legmagasabb hegysége a Jebel Shams-ra ( Nap-hegy ), mely legmagasabb pontja 3000m. Kirándulás a középkori Jabreen-i Erődbe, és elragadó hegyi falvakban. Misfat Al Arbeyeen – Festői kis faluba. Meredek lejtőn fekszik, girbegurba utcákon, hihetetlenül dús vegetáció között sétálhatunk a faluban. Megfigyelhetjük a helyiek életét, a jellegzetes falaj öntözőrendszert, a teraszos földművelést.

Délután 4×4-es terepjárókkal kirándulás fel a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon – Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A Közel-Kelet Grand Canyonjának is nevezik. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. “Balcony Walk”, a több mint 300 éves ösvény, egy sziklába vájt falu, a Sab Bani Khaimis romjaihoz.

Szállás: Sama Heights Resort****

4. nap: BALCONY WALK – JEBEL AKHDAR ( ebéd, vacsora )
Reggeli után kirándulás a kanyonban ( egy rövidebb szakaszon ). Az Al Nakhur Canyon – Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut egy 300 éves ösvény, az un. “Balcony Walk”.

Később utazás tovább a Jebel Akhdar-ra. Az út egy 30 km-es szerpentinen visz fel a hegytető falvaihoz, és varázslatos völgyeihez. Rövid túra a gránátalma és rózsaültetvények között, majd a Wadi Bani Habib elhagyott falujába.

Szállás: Hotel Golden Tulip Nizwa****

5. nap: NIZWA – IBRA – WAHIBA SANDS ( ebéd, vacsora )
Reggeli után megnézzük Nizwát, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán vallási központja. Látogatás a 17.sz-ban alapított erődbe, majd séta a bazárban, a helyi piacon. Ebéd Ibrában, majd az út folytatódik a Wahiba Dűnékhez, mely UNESCO világörökség. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény-, állatvilággal rendelkezik.
Autózás 4×4-es dzsippel és naplemente a dűnéken.

Szállás: Wahib Sands, Arabian Oryx Camp

6. nap: WADI BANI KHALID – TURTLE BEACH ( ebéd, vacsora )
Reggeli után lehetőség van tevegelni, vagy motoros sárkányrepülővel felszállni a dűnék fölé.

Később utazás tovább Omán leglátványosabb „wadi”-jához, ( wadi – arab/héber nyelven völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni) A Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban meg is lehet mártózni, felúszni a sziklák mentén egészen a forrásig.

Ebéd után indulás tovább a partvidék felé, Arábia legkeletibb csücskébe, Ras Al Hadd-ba.
Vacsora után, késő este helyi túravezetővel megpróbáljuk meglesni a tojásaikat lerakó óriás teknősöket.

Szállás: Turtle Beach Resort****

7. nap: SUR – WADI SHAB – SINKHOLE ( ebéd )
Reggeli után még lehetőség van egyet mártózni a tengerben, majd utazás tovább a tengerpart mentén Maszkat felé. Rövid megálló Sur-ban, mely fontos kikötőváros és a középkori ománi hajóépítés központja. Rövid kitérő egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat évszázados hagyományoknak megfelelően.

A Wadi Shab Omán egyik leglátványosabb wadija.Könnyű kirándulás

( oda-vissza kb.5 km ) a wadi belsejében található zúgókkal tűzdelt tórendszerhez. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben. Az utolsó megálló megálló a Bimmah Sinkhole, mely Omán ikonikus látnivalója. A legenda szerint e természetes medencét egy meteorit becsapódása alakította ki, ezért az arab elnevezés: “Hawaiyat Najm”, azaz Hulló Csillag. Valójában ez a fantasztikus geológiai képződmény a mészkő tenger általi eróziójának köszönhető, mely során a föld legfelső rétege beszakadt.

Megérkezés Maszkatba a késő délutáni órákban.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

8. nap: SZABAD PROGRAM / FAKULTATÍV HAJÓKIRÁNDULÁS
Egész nap pihenés a szállodában – szabad program, bazár és séta a városban vagy fakultatív program:

Délelőtt transzfer a kikötőbe. 4 órás hajókirándulás ebéddel, tradicionális arab dhow-n a Bandar Khiran lagúnához, ahol fürdeni, búvárkodni is lehet
(snorkel).

A nap hátralévő részében pihenés az elmúlt napok sűrű programjai után.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

9. nap: NAGYMECSET – BARKA HALPIAC – BAIT AL GASHAM ERŐDMÚZEUM – AMOUAGE FACTORY ( ebéd )
Reggeli után látogatás a Nagymecsetbe, majd kirándulás a Hajar-hegység nyugati lábához, Batinah Régióba. Rövid megálló a Barka halpiacon, majd utazás tovább Nakhal felé, ahol több termál forrás is található. A legfigyelemreméltóbb közülük az Ayn A’ Thowarah, mely vízhőmérséklete eléri a 45C-ot. Gyógyászat célokra is használják magas kéntartalma miatt. Ezután megnézzük a 300 éves Al Gasham erődöt és a benne létrehozott csodás kis múzeumot. Ebéd az erődben.

A nap utolsó állomása az Amouage parfümház, melyet 1983-ban nyitott meg Őfelsége Sultan Qaboos azzal a szándékkal, hogy az ősi ománi parfümkészítés mesterségét felelevenítve és újraértelmezve, a hagyományok mentén világszínvonalú luxustermékeket állítson elő. E kis parfümgyár csodás bemutató teremmel rendelkezik, ahol helyi vezető érdekes információkkal szolgál az alapanyagokról, a parfümgyártás folyamatáról.

Visszaérkezés a szállodába késő délután.

Szállás: Szállás: Muscat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

10. nap: MUSCAT
Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, utazás haza.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@omanmagyarul.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással vagy bankkártyával történik.

Kérjük, az utazás előtt tájékozódjon az országba történő beutazási feltételekkel kapcsolatosan: Beutazási feltételek