Telefonszám: +36 30 163 6363 info@omanmagyarul.com

Januári pihenés Ománban!

2022. január 18-28.

Turnusok és részvételi díj

2022. január 18-28.

Részvételi díj: 1800 USD/fő
Egyágyas felár: 750 USD

Igény esetén a tartózkodás hosszabbítható!

Részvételi díj tartalmazza:

- repülőtéri és privát transzferek az út során végig ( busz / Jebel Shams,Wahiba Sands 4x4-es dzsipek )
- 9 éjszaka szállás kétágyas szobákban reggelivel
- étkezések: Körút során: 2x ebéd, 2x vacsora, Salalah: All Inclusive ellátás
- Magyar idegenvezetés, asszisztencia a teljes időtartamon
- belépőjegyek, ásványvíz

Nem tartalmazza:
- Repülőjegy
- vízumköltség és utasbiztosítás
- Fakultatív kirándulások és borravaló

Repülőjegy

BUDAPEST-DOHA-MUSCAT-DOHA-BUDAPEST (repülőjegy díj ellenében visszatéríthető, módosítható, 1x30 kg a feladott csomag fejenként)

Az utazás Budapestről történik, a Qatar Airways menetrend szerinti járatával Dohai átszállással.

JAVASOLT nemzetközi repülőjáratok:
Qatar Airways
1. QR 200 18JAN BUDAPEST 16:20 - DOHA 23:15
2. QR 1148 19JAN DOHA 01:50 - MUSCAT 04:30
3. QR 1149 13DEC MUSCAT 05:15 - DOHA 05:55
4. QR 199 13DEC DOHA 08:30 - BUDAPEST 12:55

Foglalás és fizetés:

Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@omanmagyarul.com e-mail címre.
Garantált indulás!
Helyek korlátozott számban elérhetőek.
A repülőjegy ára foglaltság függvényében változik, amennyiben mi vásároljuk, a repülőjegy vásárlása nem kötelező nálunk.
Fizetés átutalással történik.

Program leírás

Január 18. - BUDAPEST
Elutazás Budapestről.

Január 19. - MUSCAT
Megérkezés Muscat repülőterére a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába. Bejelentkezés, pihenés, akklimatizálódás. 11.00-kor Muscat városnézés, melyből ezen a napon kimarad a Nagymecset, mely 11.30-kor bezár. Megnézzük az Operaházat, séta a Szultán palotájához, majd megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Muscat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. A program utolsó állomása a Muttrah-i kikötő és bazár. Ebéd lehetőség a városban. A nap hátralévő részében szabad program, pihenés az elkövetkező programdús napok előtt.
Szállás: Muscat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

Január 20. JEBEL SHAMS - GRAND CANYON - JABREEN - MISFAT Al ABREYEEN
Reggeli után kijelentkezés a szállodából,indulás az Al Hajar vonulatai mentén Omán legmagasabb hegysége a Jebel Shams-ra ( Nap-hegy ), mely legmagasabb pontja 3000m.
Először meglátogatjuk a Yaruubi imámok egyik legszebb erődjét és kulturális központját a 17. századból. Utazás Al Hamrába, majd
4x4-es terepjárókkal, utazás a Grand Canyonhoz. Az Al Nakhur Canyon - a Közel-Kelet Grand Canyonja - 500 méter mély hasadékvölgy, a lehulló csapadék hozta létre évmilliók alatt. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. “Balcony Walk”, a több mint 300 éves ösvény, egy sziklába vájt falu, a Sab Bani Khaimis romjaihoz. Ebéd Al Hamrában.
Délután megérkezés Omán egyik legelragadóbb, UNESCO védelem alatt álló hegyi falvába, Misfat Al Abreyeen-be. Meredek lejtőn fekszik, girbegurba utcákon, hihetetlenül dús vegetáció között sétálhatunk a faluban. Megfigyelhetjük a helyiek életét, a jellegzetes falaj öntözőrendszert, a teraszos földművelést.

Szállás: Misfat, Misfat Old House - igazi, autentikus ománi vendégházban

Január 21. JEBEL SHAMS - NIZWA - WAHIBA SANDS
Reggeli után utazás tovább. Leereszkedünk a hegyről, és megismerkedünk Nizwa látnivalóival. Nizwa a belső területek és a vallás központja, az imámok egykori székhelye. A nizwai erőd, bazár, piac kerülnek megtekintésre. Később az út folytatódik a Wahiba Dűnékhez, mely UNESCO világörökség. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény-, állatvilággal rendelkezik. Ebéd út közben Ibrában, majd terepjárókkal be a dűnék közé. “Dune bashing”, naplemente a homokdűnék tetején. Vacsora a sivatagi camp-ben.
Szállás: Arabian Oryx Wahiba Sands****

Január 22. WADI BANI KHALID - MUSCAT
Reggeli után utazás tovább a belső területeken át Omán leglátványosabb folyóvölgyéhez. A Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban meg is lehet mártózni, felúszni a sziklák mentén egészen a forrásig.
Ebéd után utazás vissza Muscatba. Délután pihenés, bazárlátogatás
Szállás: Muscat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

Január 23. MUSCAT - NAGYMECSET - AMOUAGE - SALALAH
MCT-SLL / 18.15-19.40
Reggeli után, kijelentkezés a szállodából, majd végigjárjuk a Sultan Qaboos Nagymecsetet, majd az Amouage parfümházat. Az Amouage parfümház 1983-ban nyitotta meg Őfelsége Sultan Qaboos azzal a szándékkal, hogy az ősi ománi parfümkészítés mesterségét felelevenítve és újraértelmezve, a hagyományok mentén világszínvonalú luxustermékeket állítson elő. E kis parfümgyár csodás bemutató teremmel rendelkezik, ahol helyi vezető érdekes információkkal szolgál az alapanyagokról, a parfümgyártás folyamatáról.

Transzfer a repülőtérre, utazás Salalah-ba.

Salalah az Arab-félsziget trópusi paradicsoma, az ókori - középkori arábiai karavánutak egyik fontos állomása, az Ománi Szultánság második legfontosabb városa, Dhofar régió központja. Különleges szubtrópusi mikroklímája, a nyári monszun miatt hihetetlenül zöld, termékeny vidéke a sivatagos Arab-félszigetnek. Csodás vízesésekkel, dús folyóvölgyekkel, legelésző teve- és tehéncsordákkal találkozhatunk a környéken tett kirándulások során. Salalah és környékén találhatók Arábia legszebb, fehérhomokos tengerpartjai.

Megérkezés, transzfer a szállodába.

A FANAR Hotel Salalah legújabb, Hawana üdülő övezetében található hatalmas, számtalan szolgáltatással rendelkező luxus resort-ja.

Szállás: Salalah, Hotel FANAR***** All INCLUSIVE

Január 24 - 27. SALALAH - PIHENÉS ALL INCLUSIVE HOTELBEN
Pihenés a tengerparton - részvétel fakultatív programokon.
Szállás: Salalah, Hotel FANAR*****All Inclusive

Január 27. SALALAH - MUSCAT
SLL-MCT / 20.25 - 22.05
A repülőjáratnak megfelelően az esti órákban transzfer a repülőtérre, utazás vissza a fővárosba a késő délutáni órákban. Transzfer a repülőtéri szállodába.

Január 28. MUSCAT - BUDAPEST

A kora hajnali órákban transzfer a repülőtérre, utazás haza.