Telefonszám: +36 30 163 6363 info@omanmagyarul.com

Decemberi csoportos utazás

2021. december 5 - 13.

Turnusok és részvételi díj

2021. december 5 - 13.

Részvételi díj: 1700 USD/fő

Igény esetén a tartózkodás hosszabbítható!

Részvételi díj tartalmazza:

- privát transzferek az út során
- repülőtéri transzferek
- 7 éjszakai szállás reggelivel 4 csillagos szállodákban ( kivéve dec. 9-én 3 csillagos szállodában)
- étkezések: ötszöri ebéd és háromszori vacsora
- Magyar nyelvű idegenvezetés
- ásványvíz
- belépőjegyek (erőd, múzeum)

Nem tartalmazza:
- italfogyasztás, repülőjegy / vízumköltség, borravaló, utasbiztosítás
- Egyágyas felár: 450 USD

Repülőjegy

BUDAPEST-DOHA-MUSCAT-DOHA-BUDAPEST (repülőjegy díj ellenében visszatéríthető, módosítható, 1x30 kg a feladott csomag fejenként)

Az utazás Budapestről történik, a Qatar Airways menetrend szerinti járatával Dohai átszállással.

JAVASOLT repülőjáratok:
Qatar Airways
1. QR 200 05DEC BUDAPEST 16:20 - DOHA 23:15
2. QR 1148 06DEC DOHA 01:50 - MUSCAT 04:30
3. QR 1149 13DEC MUSCAT 05:55 - DOHA 06:35
4. QR 199 13DEC DOHA 08:40 - BUDAPEST 12:20

Foglalás és fizetés:

Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@omanmagyarul.com e-mail címre.
Garantált indulás!
Helyek korlátozott számban elérhetőek.
A repülőjegy ára foglaltság függvényében változik, amennyiben mi vásároljuk, a repülőjegy vásárlása nem kötelező nálunk.
Fizetés átutalással történik.

Program leírás

December 5.
Elutazás Budapestről.

December 6. (reggeli)
Megérkezés Muscat repülőterére a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába. Bejelentkezés, pihenés, akklimatizálódás. 11.00-kor Muscat városnézés: Megnézzük az Operaházat, séta a Szultán palotájához, majd megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Muscat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. A program utolsó állomása a Muttrah-i kikötő és bazár. Ebéd lehetőség a városban. A nap hátralévő részében szabad program, pihenés az elkövetkező programdús napok előtt.
Szállás: Muscat

December 7. MUSCAT – BIMMAH SINK HOLE - WADI SHAB – SUR - RAS AL HADD (reggeli, ebéd, vacsora)
Reggeli után elhagyjuk Muscat-ot déli irányba, a partvidék és a Hajar-hegység keleti lejtői mentén. Az első megálló a Bimmah Sinkhole, mely Omán ikonikus látnivalója. A legenda szerint e természetes medencét egy meteorit becsapódása alakította ki, ezért az arab elnevezés: "Hawaiyat Najm", azaz Hulló Csillag. Valójában ez a fantasztikus geológiai képződmény a mészkő tenger általi eróziójának köszönhető, mely során a föld legfelső rétege beszakadt. Lehet egy gyorsat mártózni, majd indulunk tovább a közeli Wadi Shab-ba. A Wadi Shab Omán egyik leglátványosabb wadija ( a wadi szó az arab/ héber nyelvekben szűk folyóvölgyet jelöl, mely a lehulló nagy mennyiségű csapadékot a hegy belsejéből elvezeti. Könnyű kirándulás ( oda-vissza kb.5 km ) a wadi belsejében található zúgókkal tűzdelt tórendszerhez. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben, majd utazás tovább Wadi Tiwi érintésével Sur városába, mely kikötőváros a középkori ománi hajóépítés központja. Rövid kitérő egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat évszázados hagyományoknak megfelelően.
Kora este megérkezés Omán legkeletibb csücskébe, Ras Al Hadd-ba. Vacsora a szálloda tengerparti éttermében.
Szállás: Ras Al Hadd

December 8. TURTLE BEACH - WADI BANI KHALID - NIZWA - IBRA - WAHIBA DŰNÉK (reggeli-ebéd-vacsora)
Kora hajnalban a közeli természetvédelmi központban helyi vezetővel megfigyelhetjük, ahogy az óriásteknősök ássák a fészküket, és rakják a tojásaikat. Visszaérkezés a hotelbe, reggeli, majd az út folytatódik tovább a belső területek felé, Omán leglátványosabb „wadi”-jához, ( wadi – arab/héber nyelven völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni ). A Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban meg is lehet mártózni, felúszni a sziklák mentén egészen a forrásig.
Ebéd után az út folytatódik a Wahiba Dűnékhez, mely UNESCO világörökség. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény-, állatvilággal rendelkezik.
Autózás 4x4-es dzsippel és naplemente a dűnéken.
Szállás: Wahiba Sands

December 9. WAHIBA DŰNÉK - IBRA - NIZWA (reggeli-ebéd)
Reggeli után lehetőség van tevegelni, vagy motoros sárkányrepülővel felszállni a dűnék fölé, illetve meglátogatunk egy beduin falut, Wahiba törzs tagjai ugyanis a mai napig itt, a dűnék között élnek.
Később utazás tovább Ibra érintésével Nizwába. mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán legvallásosabb része. Látogatás a 17.sz-ban alapított erődbe, majd séta a bazárban, a helyi piacon.
Szállás: Nizwa

December 10. NIZWA - JEBEL SHAMS (reggeli-ebéd-vacsora)
Reggeli után kirándulás Omán legmagasabb hegysége a Jebel Shams-ra ( Nap-hegy ), mely legmagasabb pontja 3000m. Kirándulás a középkori Jabreen-i Erődbe, és elragadó hegyi falvakban - Al Hamra - itt van egy nagyon érdekes kis múzeummá alakított ház az un. “abandoned village” egyik vályog villájában. Után Misfat Al Arbeyeen - Festői kis falu, személyes kedvencem Ománban. Meredek lejtőn fekszik, girbegurba utcákon, hihetetlenül dús vegetáció között sétálhatunk a faluban. Megfigyelhetjük a helyiek életét, a jellegzetes falaj öntözőrendszert, a teraszos földművelést.
Délután 4x4-es terepjárókkal kirándulás fel a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon - Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A Közel-Kelet Grand Canyon-jának is nevezik. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. “Balcony Walk”, a több mint 300 éves ösvény, egy sziklába vájt falu, a Sab Bani Khaimis romjaihoz.
Szállás: Jebel Shams

December 11. JEBEL SHAMS - MUSCAT ( reggeli-ebéd)
Reggeli után utazás vissza Muscatba. Délután szabadprogram - pihenés, bazár
Szállás: Muscat

December 12. NAGYMECSET - BANDAR KHIRAN (reggeli-ebéd)
Reggeli után megnézzük a Nagymecsetet, majd transzfer a kikötőbe, egész napos hajókirándulás, snorkelling, delfinles a csodálatos Bandar Khiran lagúnáinál, barbecue ebéd a tengerparton.
Szállás: Muscat

December 13. MUSCAT (reggeli)
A repülőjáratnak megfelelően transzfer a repülőtérre, utazás haza, vagy vagy hosszabbítás Muscat vagy Salalah tengerpartján.